بشر به گويش‌هاي محلي باز مي‌گردد

به گزارش ميراث آريا(chtn) معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري در دومين روز از دومين همايش ملي زبان شناسي کتيبه‌ها و متون با بيان اين مطلب افزود: نيازي به حذف گويش‌ها نيست چراکه گروهي معتقد هستند هم افزايي جهاني در حذف گويش‌ها و پذيرفتن يک زبان واحد است و اين در حالي است که به فراموشي سپردن زبان ملي و گويش‌هاي محلي خود يک انحراف است.

اسفنديار رحيم مشايي در ادامه خاطرنشان کرد: گويش‌هاي محلي ظرفيت‌هاي متفاوت بشر هستند بنابراين کنار گذاشتن آنها خسارت جبران ناپذيري را به فرهنگ بشر تحميل خواهد کرديم چرا که گويش‌هاي محلي و رسم الخط کليد شناخت معارف و فرهنگ بوده و تغيير آنها بسياري از فرصت‌هاي بشر را به روي آيندگان مي بندد.

اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري اضافه کرد: انديشمندان و مديران حوزه فرهنگ بايد مانع انزواي گويش‌ها شده و فرصت مثبتي را براي ماندگاري اين ميراث معنوي ايجادکنند.

مشايي در مورد کتيبه‌ها گفت: کتيبه‌ها حامل پيام شفاف و روشني از رويدادهاي تاريخي هستند که مباحث مربوط به عصر خود را آشکار مي‌کنند.

به گفته معاون رئيس جمهور: ممکن است اين ميراث در گام اول، ماده به نظر برسد اما وسيله‌اي هستند که پژوهشگران را با تاريخ پيوند داده و کليدي هستند تا از طريق آنها به تاريخ و جغرافياي اثر وارد شويم./118

انتهای پیام/

کد خبر 138712052